Vehmasjärven kämppä


Partiomaja sijaitsee Jämsänniemellä Vehmasjärven koillisrannalla. Ohessa karttapaikan karttalinkki. Osoite on Onkimajärventie 113, 42100 Jämsä.

Koordinaatit tien risteykselle ovat:
AJO-OHJE
Matka Jämsän keskustasta Vehmasjärvelle on noin 18 km

Aja Pohjois-Himoksen ohi,  kunnes Tarvajärventien risteyksen jälkeen jonkin matkan päästä oikealle kääntyy Hunningontie. Aja Hunningontietä eteenpäin. Hetken kuluttua Hunningontie kääntyy vasemmalle ja kulkemasi tie jatkuu suoran Onkimajäärventienä.

Käänny Onkimajärventie 113 kohdalla vasempaan. Aja vasemmalla olevan uuden omakotitalon vieritse kääntöpaikalle. Olet perillä.

Kääntöpaikalta lähtee polku majalle. Polkua pitkin on majalle matkaa noin 300 m.


PARKKIPAIKKA
Parkkeeraaminen tapahtuu kuvassa olevalle kääntöpaikalle.


POLKU PERILLE
Polku lähtee kääntöpaikan itäreunalta.


RAKENNUKSET
Alueella on maja ja puucee sekä nuotiopaikka. Majassa (noin 4 m x 5 m) on noin 10 hengelle nukkumistilat lattialla. Kaminalla saa lämmitettyä majan. Rannassa on laituri. Laiturin lohkot on viety syksyllä 2018 jäitä myöten perille.
 

JUOMAVESI
Juotavaksi tarkoitettu vesi on tuotava mukana.

VESSA
WC on perinteinen puucee.

NUOTIOPAIKKA 
Nuotiopaikka sijaitsee majan ja rannan välissä. Tulet saa tehdä vain nuotiopaikalle. Muista tarkistaa aina metsäpalovaroitukset.
 
LOPPUSIIVOUS Jätä maja ja puucee siistiin kuntoon lähtiessäsi niin seuraavien on mukava tulla majoittumaan. Lakaise ja tarvittaessa pyyhi lattiat ja vie roskat mennessäsi pois.


Tyhjennä tuhkat kaminasta. Ota huomioon metsäpalovaara. Tuo polttopuita majan sisälle seuraavia käyttäjiä varten.


JÄTEHUOLTO
Kaikki syntyneet roskat tulee viedä alueelta pois. Lähin roskien keruupiste on Sammanlahden ja Tarvajärventien risteyksestä, n. 100 m Himoksen suuntaan, punainen harjakattoinen rakennus tien vieressä. Muista lajitella jätteet oikeisiin astioihin.


UIMARANTA
Vehmasjärven ranta on hieman umpeenkasvanut. Laiturilta voi mahdollisesti pulahtaa uimaan.

VENEILY
Majalla ei ole venettä.
 
 HÄTÄTILANTEEN SATTUESSA
Hätäpuhelua soitettaessa on esitettävä seuraavat osoite ja koordinaattitiedot, jotta hälytysajoneuvot osaavat paikalle. Toimi hälytyskeskuksen antamien ohjeiden mukaan. Älä lopeta puhelua ennen kuin saat siihen luvan. Muista hoitaa hälytysajoneuvon opastaja Onkimajärventien varteen.

Lataa älypuhelimeesi 112 sovellus, jotta tarvittaessa pelastushenkilökunta osaa paremmin perille. Kun soitat sovelluksen avulla, niin paikkatiedot välittyvät hätäkeskukseen ja pelastusajoneuvoon. Tällöin pelastushenkilökunta pääsee varmemmin perille. Muita laittaa opastaja Onkimajärventien varteen.
 
MAA-ALUEEN JA MAJAN OMISTUS
Maa-alueen ja majan omistaa Jämsän kaupunki.