Partiomaja

VARAAMINEN JA AVAIN
Varauslista on Jämsän Jokipartion kolon keittiön seinällä. Avain löytyy samaisesta paikasta.

SIJAINTI
Partiomaja sijaitsee Jämsänniemellä Vehmasjärven koillisrannalla. Ohessa karttapaikan karttalinkki. Osoite on Onkimajärventie 113, 42100 Jämsä.

Koordinaatit tien risteykselle on
HÄTÄTILANNE
Hätäpuhelua soitettaessa on esitettävä seuraavat osoite ja koordinaattitiedot, jotta hälytysajoneuvot osaavat paikalle. Toimi hälytyskeskuksen antamien ohjeiden mukaan. Älä lopeta puhelua ennen kuin saat siihen luvan. Muista hoitaa hälytysajoneuvon opastaja Onkimajärventien varteen.

Lataa älypuhelimeesi 112 sovellus, jotta tarvittaessa pelastushenkilökunta osaa paremmin perille. Kun soitat sovelluksen avulla, niin paikkatiedot välittyvät hätäkeskukseen ja pelastusajoneuvoon. Tällöin pelastushenkilökunta pääsee varmemmin perille. Muita laittaa opastaja Onkimajärventien varteen.

AJO-OHJE
Matka Jämsän keskustasta Vehmasjärvelle on noin 18 km

Aja Pohjois-Himoksen ohi,  kunnes Tarvajärventien risteyksen jälkeen jonkin matkan päästä oikealle kääntyy Hunningontie. Aja Hunningontietä eteenpäin. Hetken kuluttua Hunningontie kääntyy vasemmalle ja kulkemasi tie jatkuu suoran Onkimajäärventienä.

Käänny Onkimajärventie 113 kohdalla vasempaan. Aja vasemmalla olevan uuden omakotitalon vieritse kääntöpaikalle. Olet perillä.

Kääntöpaikalta lähtee polku majalle. Polkua pitkin on majalle matkaa noin 300 m.


PARKKIPAIKKA
Parkkeeraaminen tapahtuu kuvassa olevalle kääntöpaikalle.


POLKU PERILLE
Polku lähtee kääntöpaikan itäreunalta.


RAKENNUKSET
Alueella on maja ja puucee sekä nuotiopaikka.

Majassa (noin 4 m x 5 m) on noin 10 hengelle nukkumistilat lattialla. Kaminalla saa lämmitettyä majan.
MUUT RAKENNELMAT
Rannassa on laituri, josta voi ottaa käyttövettä.

Laiturin lohkot on viety syksyllä 2018 jäitä myöten pelipaikalle. Niistä rakentuu laituri keväällä 2019.


JUOMAVESI
Juotavaksi tarkoitettu vesi on tuotava.

VESSA
WC on perinteinen puucee.

NUOTIOPAIKKA
Iltanuotiopaikka sijaitsee majan ja rannan välissä. Nuotion ympärille mahtuu noin 10 henkeä. Nuotiopaikalta on näkymä rauhalliselle Vehmasjärvelle.

MAA-ALUEEN JA MAJAN OMISTUS
Maa-alueen omistaa omistaa Jämsän kaupunki. Maja on rakennettu 1990 -luvun puolivälissä. Se on ollut erittäin vähäisellä käytöllä.

TULIEN TEKEMINEN

Tulet tehdään vain nuotiopaikalle. Tämä siksi ettei tuhka, noki ja hiilen palaset sotke aluetta. Muista tarkistaa aina metsäpalovaroitukset.LOPPUSIIVOUS
Maja ja puucee tulee siistiä käytön jälkeen. Kesäisin tulee lattiat lakaista ja tarvittaessa pyyhkiä. Talvisin pyyhkimistä ei voida tehdä.


Tuhkat tulee tyhjentää majan kamiinasta. Puita tulee tuoda majan sisälle seuraavia käyttäjiä varten.

Kaikki rakenteluna syntyneet puusilput tulee siistiä ja tarvittaessa polttaa.

JÄTEHUOLTO
Kaikki syntyneet roskat tulee viedä alueelta pois. Lähin roskien keruupiste on Sammanlahden ja Tarvajärventien risteyksestä, n. 100 m Himoksen suuntaan, punainen harjakattoinen rakennus tien vieressä. Jätteet tulee lajitella oikeisiin astioihin.


UIMARANTA
Vehmasjärven ranta on hieman umpeenkasvanut. Laiturilta voi mahdollisesti pulahtaa uimaan.

LUONTO
Maja sijaitsee vanhojen kuusien ympäröimässä metsässä. Ranta-alue on kostea. Telttojen pystyttäminen tulee tehdä majan ympäristöön. Telttapaikat sijaitsevat rinteessä.

VENEILY
Majalla ei ole venettä.