tiistai 16. syyskuuta 2014

Partiomaja

VARAAMINEN
Varauslista on Jämsän Jokipartion kolon keittiön seinällä. Tarvittaessa varaus voidaan tehdä lippukunnan puhelinnumerosta.


SIJAINTI
Partiomaja sijaitsee Vaherissa Päijänteen rannassa Paajoentien varressa. Ohessa karttapaikan karttalinkki. Osoite on Paajoentie 150.


HÄTÄTILANNE
Hätäpuhelua soitettaessa on esitettävä seuraavat osoite ja koordinaattitiedot, jotta hälytysajoneuvot osaavat paikalle. Toimi hälytyskeskuksen antamien ohjeiden mukaan. Älä lopeta puhelua ennekuin saat siihen luvan. Muista hoitaa hälytysajoneuvon opastaja Paajoentien varteen pysäköintipaikalle.

Kaupunki:
Jämsä / Vaheri

Katusoite:
Paajoentie 150

Koordinaatit (WGS84):
N 61 astetta 51.8766 minuuttia
E 25 astetta 30.0760 minuuttia


AJO-OHJE
Aja Pohjois-Himoksen ohi,  kunnes vasemmalle kääntyy Tarvajärventie. Aja sitä noin 4,7 km ja siitä kääntyy vasemmalle Paajoentie. Aja noin 1,5 km ja vasemmalla puolella mäen alla on noin 3 auton parkkipaikka. Olet perillä. Majan pihaan pääsee myös autolla, jos tarvitsee tehdä huoltoajoa.RAKENNUKSET
Alueella on partiomaja, saunarakennus, laavu, telttaalue, 3 puuceetä, nuotiopaikka.

Majassa (noin 4 m x 6 m) on noin 10 hengelle nukkumistilat, parvelle mahtuu noin 8 henkeä. Takka on rakennettu tiilestä, mutta tulisijana käytetään kaminaa.

Lipputanko sijaitsee majan alapuolisen kentän vieressä.


Saunalla on pienehkö pukeutumistila, noin 10 m2 ja noin 6 m2 sauna. Saunan yläpuolella on pieni parvi. Sauna lämpiää puilla. Kylpyvesi saadaan Päijänteestä kantamalla. Sen lämmitys tapahtuu vesipadassa. Kyseisessä padassa on myös hyvä lämmittää tiskivedet.

Teltta-alue on perinteisesti ollut Majan alapuolella eli majan ja rannan välisellä alueella.

Laavu sijaitsee majan ja rannan välisellä alueella, rannan tuntumassa. Laavun edessä on nuotiopaikka. Laavussa on penkit. Myös nuotiopaikan ympärillä on istuinpöllit.


WC on perinteisiä puucee -tyyppisiä rakennelmia. WC:n alla on muovisaavit, jotka tulee tyhjentää leirien jälkeen sopivaan paikkaan.

Iltanuotiopaikka sijaitsee saunarakennuksen rannassa. Nuotion ympärille mahtuu 20-40 henkeä ja paikalta on upea näkyvyys yli Vanhanselän.


VESIHUOLTO
Juomavesi on viikonlopputarpeisiin tuotu tullessamme.

Isoilla leireillä vettä on saatu alueen maanomistajalta.

Alueella on myös lähde, jota on aiemmin käytetty juomavetenä. Se on suunnitelmissa kunnostaa.

Lähde sijaitsee täällä.MAA-ALUEEN OMISTUS
Maa-alueen omistaa Jari Sara-Aho. Hän asuu majan naapurissa pohjoispuolella omakotitalossa.

Alueen rakennukset on aikoinaan rakennettu Lions Clubin toimesta ja sauna lippukuntien talkoovoimin.

Maa-alueen vuokrasopimus on tehty Leirisusien kanssa, mutta alue on tarkoitettu kaikkien Jämsän partiolaisten käyttöön.


VARUSTUS
-


LEIRIKEITTIÖ
Leirikeittiötä on pidetty saunan pohjoispäädyssä. Isojen leirien aikana keittiöhenkilökunta on majoittunut saunarakennukseen.

Viikonloppuretkien aikana ruuat on pääsääntöisesti valmistettu trangioilla.


RUOKAILUKATOS
Saunan yläpuolella on kenttä, johon on kasattu pöydät ja penkit. Niiden ylle on viritetty pressu sadesuojaksi.


TULIEN TEKEMINEN
Tulet tehdään vain nuotiopaikoille joko laavulle tai rannan nuotiopaikalle. Tämä siksi ettei tuhka, noki ja hiilen palaset sotke aluetta. Muista tarkistaa aina metsäpalovaroitukset.


LOPPUSIIVOUS
Maja ja rantasauna tulee siistiä käytön jälkeen. Kesäisin tulee lattiat lakaista ja tarvittaessa pyyhkiä. Talvisin pyyhkimistä ei voida tehdä.

Tuhkat tulee tyhjentää majan kamiinasta sekä saunan kiukaasta ja vesipadasta. Puita tulee tuoda ssisälle seuraavia käyttäjiä varten sekä majalle että saunalle.

Kaikki rakenteluna syntyneet puusilput tulee siistiä ja tarvittaessa polttaa.


JÄTEHUOLTO
Kaikki syntyneet roskat tulee viedä alueelta pois. Lähin roskien keruupiste on Sammanlahden ja Tarvajärventien risteyksestä, n. 100 m Himoksen suuntaan, punainen harjakattoinen rakennus tien vieressä. Jätteet tulee lajitella oikeisiin astioihin.


UIMARANTA
Päijänteen vesi on uimakelpoista. Veden lämpötila on sopiva uintiin varsinkin heinäkuussa ja elokuun alkupuolella. Ranta on kohtalaisen matala noin 15-20 m matkan. Uimarannassa on jonkin verran kaisloja.


PÄIJÄNNE
Maisemat on upeita. Selällä oleva iso Paatsalon saari on isommille oiva retkikohde.Majan läheisyydessä, n. 150 m, hieman eteläpuolella, on lahdeke, jossa joutsenet tuntuvat viihtyvät keväisin ja syksyisin.


LUONTO
Luonto on pääosin karua ja kallioista männikköä. Telttojen pystyttäminen muualle kuin teltta-alueelle on vaikeaa. Rantaa-alue, noin 10 m kaistale, on rehevää lehtometsää. Alue on valoisa ja ilmava.


VENEILY
Majalla ei ole venettä.

Lahdekkeella on hyvä mahdollisuuden melontaan, koska se on suojassa tuulilta.

Isommalla veneellä matalaan rantaan vaatii hyviä veneilytaitoja. Ranta on matala ja matalan veden aikaan on hankaluuksia.