lauantai 4. huhtikuuta 2015

Lulun laatta

Pieni historia: Varhaisin merkintä liljasta on vuodelta 1946, jolloin se oli vartioiden toimivuuspalkinto. Vuosittain vartioiden päiväkirjat arvosteltiin ja toimivin vartio sai vuodeksi haltuunsa tämän partioliljan.

Tämä lilja on toiminut myös Jämsätyttöjen vartioiden välisenä kiertopalkintona. Vuonna 1958 sen voitti Tikli-vartio, vuonna 1959 ja 1960 se sai haltuunsa Joutsen -vartio. Tämän jälkeen palkinto on jäänyt unohduksiin kaapin kätköihin.

Viisikymmentä vuotta myöhemmin, vuonna 2010, Jämsän Jokipartio ry ottaa liljan uudellen käyttöön kiertopalkinnoksi. Lilja jaettiin ensimmäisen kerran Jämsän Jokipartion historiassa Yrjönpäiväjuhlassa 22.4.2010. Laatta saa nimen:

LULUN LAATTA

Laatta on saanut nimensä Jämsätyttöjen ensimmäisen lippukunnanjohtaja Laila Rekolan eli Lulun mukaan. Hän aloitti Jämsätyttöjen toiminnan vuonna 1932. Lulu muistetaan innokkaana urheilun ja ulkoilun ystävänä. Hän toimi lippukunnan johtajana kolme vuotta.

Myöntämisperusteet:

Jämsän Jokipartion kiertopalkinto, Lulun laatta, voidaan myöntää lippukunnan jäsenelle, laumalle, joukkueelle, vartiolle tai tukijalle, joka on osallistunut aktiivisesti lippukunnan toimintaan tai muuten toiminut esimerkkinä muille sekä toteuttanut partioaatetta toiminnassaan.