maanantai 7. joulukuuta 2015

ROIHU 2016



Finnjamboree VII 20.-28.7.2016

Jämsän Jokipartio, Jämsänkosken Ilvespartio, Kaipolan Tiirat ja Petäjäveden Pihkapartio muodostavat leirilippukunnan vuodeksi 2016. Tästä kirjeestä saat tietoa siitä, miltä tuleva vuosi näyttää juuri meille!

Vuosi 2016 on ROIHUvuosi
Roihuvuosi koostuu Kipinöistä keväällä, itse Roihu-suurleiristä kesällä ja Hiilloksista syksyllä. Kipinöitä ja Hiilloksia järjestetään eri ikäkausille erikseen ja yhteisesti mm. piirin tapahtumina, mutta vain meidän leirilippukunnalle tarkoitettuja tapahtumia suurleirin lisäksi ovat keväällä 2016 järjestettävä Kipinä ja syksyllä järjestettävä Hiillos.

Finnjamboree VII ROIHU
Roihuvuosi huipentuu suurleiriin Evon leirialueella Hämeenlinnassa. Samassa paikassa on järjestetty mm. Hämeen Partiopiirin Ilves-leiri vuonna 2013 ja edellinen Finnjamboree suurleiri Kilke vuonna 2010.

Roihu muuttaa Evon kaupungiksi metsän keskellä. Alueelta löytyy kaikki jäätelökioskista kauppaan ja leirisairaalasta kylpylään.

Leiri on jaettu kuuteen alaleiriin. Alaleirit on jaettu noin viiteen kylään ja kylät leirilippukuntiin.

Ohjelma ROIHUlla
Roihulla on ohjelmaa tarpojille, samoajille ja vaeltajille. Toisen vuoden seikkailijat saavat päättää, osallistuvatko sudenpentujen ja seikkailijoiden yhteiselle kesäleirille alkukesästä 2016, vai Roihulle. Lisätietoa löydät Roihun sivuilta: http://roihu2016.fi/osallistujille

Roihulla JoPan ryhmät toimivat seuraavissa ikäkausissa:

Tarpojina: Mangustit, Mursut, Ilvekset ja Haukoista 2002 syntyneet Samoajina: Kokopihalihvit ja Haukoista 2001 syntyneet

Vanhemmat ovat vaeltajia tai aikuisia.

Roihulle voi osallistua myös ei-vielä-partiolaisena. Kutsu mukaan kaverisi!

TARPOJAT
Leirillä tarpojille on kuusi erilaista ohjelmalaaksoa. Laaksojen teemoina ovat vesi, luovuus, elämys, yrittäjyys, kansainvälisyys ja hyvinvointi. Tarpojat toimivat kokopäiväisinä leiriläisinä, eli heillä ei ole leirillä pestiä.

SAMOAJAT
Samoajien leiri koostuu leiriaktiviteeteista, pestistä ja Virvatulista. Aktiviteettien teemoina ovat mm. erä ja luonto, elämys, hyvinvointi, luovuus ja partioaate. Perinteisen haikin sijaan
Virvatulet vievät samoajat 20 henkilön heimoissa vuorokaudeksi leirin ulkopuolelle.
Samoajat saavat hakea osa-aikaista pestiään jo nyt Roihun nettisivuilta (roihu2016.fi/pestit), tai odottaa kevääseen jolloin pestejä aukeaa lisää haettavaksi. Keväällä pääsee myös valitsemaan Virvatuliteemansa. Pestissään samoajat pääsevät rakentamaan yhteistä leirielämystä kahden päivän ajaksi.


VAELTAJAT
Vaeltajat toimivat Roihulla pestissä, mutta heille on tarjolla myös omaa ohjelmaa leirillä. Vaeltajaohjelman teemoja ovat
- Itsenä kehittäminen ja hyvinvointi
- Yhteisöt ja vaikuttaminen
- Luonto ja erä

 Leirin aikana järjestetään myös take away -aktiviteetteja

Ilmoittautuminen ja leirimaksu

Leirille ilmoittautuminen on käynnissä ja jatkuu 24.1.2016 asti. Kipinöistä ja Hiilloksista tiedotetaan myöhemmin.

Ilmoittautuminen tapahtuu jäsenrekisteri Kuksan kautta, ks. http://roihu2016.fi/ilmoittaudu

Alle 18-vuotiaan osallistujan ilmoittautumisen tekee hänen huoltajansa omalla huoltajan Kuksa-tunnukselaan. Jos tunnukset ovat hukassa, ota yhteyttä lippukunnan Jäsenrekisterinhoitajaan.

Täysi-ikäiset ilmoittautuvat Kuksaan kirjautuen suoraan omalla PartioID-tunnuksellaan

Ei-vielä-partiolaiset sekä perheleirille tulevat lapset ilmoittautuvat myös Kuksaan erillisen ilmoittautumislinkin kautta. Perheleiristä tiedotetaan erikseen.

Tarkemmat ilmoittautumistiedot
Leirimaksu on 220-240€ riippuen osallistujamäärästä, mitä enemmän osallistujia, sitä matalampi leirimaksu. Maksun suuruus vahvistetaan kun osallistujamäärä on tiedossa keväällä. Ilmoittautuessaan sitoutuu maksamaan tarvittaessa max. 240€ leirimaksun. Roihu laskuttaa leirimaksun suoraan osallistujilta huhtikuun 2016 aikana.

JoPa tukee jäsentensä osallistumista kustantamalla bussikyydit 20.7. Jämsästä Evolle ja 28.7. Evolta takaisin Jämsään.

Leirimaksuun on mahdollista saada tukea Roihulta stipendin muodossa
Hakemus täytetään ilmoittautumisen yhteydessä Kuksassa.

Ilmoittautuminen on ehdollinen stipendipäätöksen saamiseen saakka eli mikäli et s aastipendiä voit perua ilmoittautumisen. Pääperusteena on kotitalouden taloudellinen tilanne.

Roihulla toimii kesätyö- ja kesälomaturva
Voit ilmoittautua nyt ja mikäli saat kesätöitä/ et saakkaan kesälomaa leirin ajaksi, voit perua ilmoittautumisen maksutta 31.5.2016 saakka työnantajan todistusta vastaan.

Ilmoittautumisen ehdot
Ilmoittautumisen voi perua 31.3.2016 saakka veloituksetta. Tämän jälkeen leirimaksua ei palauteta, mutta sinulla on mahdollisuus etsiä joku tilallesi leirille.

Jos partiolaisen peruutuksen syy on partiolaista tai lähiomaista kohdannut sairaus tai tapaturma, voi osallistumismaksun periä lääkärintodistusta vastaan partiovakuutuksesta suoraan vakuutusyhtiöstä.

Leirimaksupalautusta voivat hakea ainoastaan Suomen Partiolaisten jäsenmaksun vuodelle 2016 maksaneet henkilöt. Leirille osallistuvilla täytyy olla maksettuna vuoden 2016 jäsenmaksu.

Nähdään Roihulla!

Lisätietoja:
Roihu-info puurojuhlan jälkeen Vitikkalan koulun Vitikkala-salissa ke 16.12. klo 19. Annika Raevaara-Marjanen /Roihu -yhteyshenkilö annika.raevaara-marjanen@via-ok.net