keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Joulukampanjakirje koteihin

Hei sinä uuden partiolaisen vanhempi!

Partiolaisten vuotuinen joulukampanja on alkamassa. Me Hämeen Partiopiirin partiolaiset myymme partiolaisten adventtikalentereita ja joulukorttipaketteja partiotoiminnan hyväksi tänäkin vuonna. Kalenterin hinta on 10 euroa ja kuuden kortin paketin 5 euroa. Varainkeruutalkoisiin osallistuvat kaikenikäiset partiolaiset ja myyntityötä harjoitellaan kaikkien ryhmien tapaamisissa loka-marraskuun vaihteessa. Joulukampanjalla on pitkät perinteet: ensimmäisen kerran adventtikalentereita myytiin vuonna 1947.


Tänä vuonna partiolaisten adventtikalenterin on kuvittanut Christel Rönns ja joulukortit Mauri Kunnas.

Mikä joulukampanjan tarkoitus on?

Joulukampanja on partiolaisten tärkein vuotuinen varainhankintakampanja, jonka tuotto menee kokonaisuudessaan partiotoimintaan. Adventtikalenteri- ja korttimyynti on yksi oman lippukuntamme suurimmista tulonlähteistä. Myydyn adventtikalenterin hinnasta lippukuntamme saa suoraan 4,5 euroa ja korttipaketista 1,5 euroa. Osa myyntihinnasta menee myös Hämeen Partiopiirille, joka järjestää esimerkiksi suurleirejä, tapahtumia ja partiokursseja. 

Yhdessä kerätyt varat mahdollistavat meille alhaiset retki- ja leirimaksut sekä partiotoiminnassa tarvittavia materiaalihankintoja. Tänä vuonna keräämme rahaa erityisesti Jopan retkeilykaluston, kuten telttojen uusimiseen. Joulukampanja on arvonlisäverovapaata varainhankintaa.

Toinen joulukampanjan tärkeä tavoite on kasvatuksellinen. Varainhankintaan osallistuminen opettaa lapselle kaupankäyntiä, käsitystä taloudesta sekä ihmisten kohtaamista ja yhteisen hyvän eteen toimimista.

Tarvitseeko jokaisen myydä tietty määrä tuotteita? Saako myytäviä tuotteita ottaa lisää, jos kauppa käy kuumana?

Kampanjaan osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Kuitenkin jo pienellä myyntipanoksella on merkitystä. Tuotteita saa myyntiin 26.10. alkavalla viikolla koloilloista ja lisää myytävää on mahdollista ottaa tästä eteenpäin jokaisessa koloillassa tai muuna aikana sopimuksella oman johtajan kanssa. Jos tuotteita jää myymättä, voi ne palauttaa omalle johtajalle 4.12. mennessä. Myös myynnissä kerätyt varat tulee tilittää Jopan tilille omalta johtajalta saadulla viitenumerolla 4.12. mennessä.

Mitä tulee huomioida myytäessä?

Partiolainen tunnistetaan myyntipaikalla partiohuivista ja reippaasta asenteesta. Tuotteita myytäessä on tärkeää tuoda esille, että saaduilla rahoilla tuetaan paikallista partiotoimintaa. Jos myynti tapahtuu ulkona, on tärkeää huomioida lämmin pukeutuminen. Vallitseva tilanne tulee myös ottaa huomioon. Reilu turvaväli ostajaan kannattaa pitää ja käteistä rahaa käsitellä hanskat kädessä. Myymään lähdetään ainoastaan täysin terveinä. Sukulaisille ja tuttaville kalenterin voi myydä vaikkapa puhelimitse, pyytää maksun vanhemman tilille ja toimittaa tuotteet ostajan postilaatikkoon. Ostajalle voi kertoa myös, että adventtikalentereita voi tilata osoitteesta adventtikalenteri.fi. Lisäksi vanhemmat voivat osallistua varainhankintaan viemällä kalenterin ja kortit työpaikalleen näytille. Myynti tulee toteuttaa terveysviranomaisten ohjeita seuraten. Lippukunta tiedottaa, mikäli ovelta ovelle myynti tulee lopettaa.

Miten ahkerasta myynnistä palkitaan?

Jokaisena vuonna joulukampanjaan ahkerasti osallistuneita partiolaisia palkitaan tonttumerkein sekä vaihtuvin partioaiheisin tavaroin. Tonttumerkit voi ommella partiopaidan oikeaan hihaan. Tänä vuonna palkintoina ovat:
- 12 tuotetta myynyt saa vuoden 2020 vihreän tonttumerkin
- 18 tuotetta myynyt saa lisäksi Partion Koziol-retkimukin
- 50 tuotetta myynyt saa edellisten lisäksi hopeisen tonttumerkin 2020
- 100 tuotetta myynyt saa kaikkien edellisten lisäksi kultaisen tonttumerkin 2020

Lisäksi Jopa palkitsee koko lippukunnan eniten tuotteita myyneen partiolaisen ja Hämeen Partiopiiri koko piirin ahkerimmat myyjät. 

Alla tämän vuoden tonttumerkit:


Partion Koziol-retkimuki:


Mikä on vanhemman rooli varainhankintatalkoissa?

Vanhemman tulisi ilmoittaa omalle ryhmänjohtajalle maanantaihin 26.10. mennessä kuinka monta kappaletta kumpaakin tuotetta ovat valmiita ottamaan lapselle myyntiin. Ilmoitus tapahtuu Whatsapp-viestillä ja ensimmäiset tuotteet jaetaan kyseisellä viikolla. Vanhemman tehtävänä on tukea partiolaista, sillä ensimmäinen myyntikerta voi olla harjoittelusta huolimatta jännittävä. Vanhemman apu rahan huolellisessa käsittelyssä on myös tärkeää erityisesti sudenpennuille. Vanhemman vastuulla on lisäksi suorittaa rahojen tilitys.

Onnea myyntiin! Jos kysyttävää jäi, voi viestiä laittaa joulukampanjapäällikölle:

Peppi Pitkänen, 0505979709